English Version  
     
   
   
   
   
     
 
Ken Zier, en Moderne Marinemaler
Den danske kunstmaler Ken Zier har efterhånden slået sit navn fast som en vigtig international maritim kunstner, der er fast tilknyttet gallerier i en lang række lande.
Hans malerier er for de flestes vedkommende store enkle stemningsfyldte billeder af vejrets skiftende indvirkning på himmel og hav. Strandbilleder og rolige billeder af kysten, motiver malet i modlys af den lave sols ”spil” i havet, eller de i udlandet meget efterspurgte aften og natbilleder.

Ken Zier er født i 1968. Er autodidakt, men har til trods for det været prof billedkunstner siden 1995. Han har fra barndommen været nært knyttet til det maritime gennem familien der er ivrige sejlere og han er barnebarn af Løkken maleren Wolmer Zier der også havde forkærlighed for havet i sine motiver.

Ken Zier har i de senere år været stærkt optaget af bestillingsopgaver bl.a. for Hempel for hvem han har været kunstneren bag den traditionsrige Hempel Skibskalender de sidste 3 år. Desuden har man kunnet se værker af Ken Zier på den meget anerkendte årlige censurerede udstilling for maritim kunst under Royal Society of Marineartist i London. I år er han i USA også med på ”33trd. International Maritime Exhibition” der foregår på museet Mystic Seaport Gallery.

Nu er han dog klar til i det næste år at lægge energien i projektet One Man One Beach der trods den engelske titel er så lokalt forankret som noget kan blive.
   
 
     
  Find os på Facebook